Az ideális kivitelezőként erre kell figyeljen:

  •  Milyen szempontok szerint válasszunk építőipari partnert?
  •  Mire figyeljünk az építkezés felújítás során?
  •  Mik a jó kivitelező ismérvei?

Nem mindig a legolcsóbb ár a legkedvezőbb!

Felméréseink szerint a kivitelezővel szemben támasztott legfontosabb követelmények a megbízhatóság valamint a precizitás. Ez nyilván nem a véletlen műve, sokunknak igen komoly anyagi ráfordítást jelent egy lakás, családi ház, esetleg iroda teljes vagy részleges felújítása, átalakítása.

Nem mindegy kire bízunk egy ilyen komoly feladatot. Sajnos az építőiparban és az ezzel szoros kapcsolatban álló belsőépítészetben nagyon sok tapasztalatlan, releváns szaktudás nélküli cég dolgozik, melyek sokszor csak az ügyfeleiket megkárosítva, becsapva látják el munkájukat.

Természetesen ezzel csak tovább rombolják a szakmában dolgozó tisztességes, több éve működő cégek még megmaradt jó hírnevét.

Éppen ezért, ha építkezésbe, felújításba kezd, ne bízzon olyan cégben, aki:

  •  Nem működik minimum 2-3 éve a szakmában.
  •  Nem rendelkezik komoly, bizonyítottan saját referenciákkal.
  •  Nem tud, vagy nem akar számlát adni munkájáról.
  •  A konkurencia áraihoz mérten lényegesen olcsóbb árajánlatot ad.
  • Nem tud tételes, részletes költségvetést adni, mely kitér a műszaki tartalomra (anyagok minősége, mérete), technológia előírásokra.
 

Teljes mértékben érthető, hogy az árajánlatok közül az a legvonzóbb, amelyiknek a végösszege a legkisebb. Nem azt szeretnénk elérni, hogy lehetőleg minél drágábban végeztesse el a munkát. Mindössze óva szeretnénk Önt inteni azoktól a cégektől amelyek, nemhogy nem végzik el a megbeszélt feladatokat határidőre, a megbeszélt áron, de sokszor mindent hátrahagyva magára hagyják az építtetőt egy félkész helyzetben.

Sajnos ezeket a tapasztalat mondatja velünk, nem egy alkalommal fejeztük már be más kivitelezők elkezdett majd félbehagyott munkáit.

Kérjen garanciát az elvégzett munkákra!

Talán kevesen tudják, de törvény kötelezi a kivitelező céget 1 év garancia vállalására az elvégzett munka után. Ez pontosan azt jelenti, hogy a kivitelezési munkálatok befejezésének dátumától számított 1 év múlva, a kivitelező a keletkezett hibákat köteles saját költségén helyreállítani.

Azok az építőipari cégek, melyek nem rendelkeznek komolyabb múlttal és így érdemben említhető referenciákkal sem, sokszor hajlamosak erről megfeledkezni. Ön ezt ne tegye, ezért mindenképp kérjen garanciát az elvégzett munkákra!

Feltételezzük, Önnek sem mindegy, hogy a hosszú évek alatt megspórolt pénzén mit kap. Minőségi munkát, melyet garancia szavatol, vagy csak egy gyorsan összecsapott kontármunkát.